Vind je het leuk om met anderen aan interessante culturele projecten te werken? Per direct zoeken wij voor ons museum een Penningmeester!

Over het museum
Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte (KOR) brengt kunst in de openbare ruimte onder de aandacht. Ruim 130 kunstwerken liggen, hangen en staan verspreid door Apeldoorn, waarvan de meesten onopgemerkt voorbij worden gelopen, gefietst of gereden. Daarom besloot een groep jonge creatieve ondernemers in 2013 een museum (nieuwe stijl) te bouwen. Een museum dat je binnenstapt zodra je de voordeur uitgaat. Een museum met huisregels, museumshop, restaurants, honderden zalen en uiteraard: tentoonstellingen. In deze tentoonstellingen laat Museum voor KOR bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst. Daarbij worden zowel de sociale als educatieve aspecten van kunst belicht, alsook de omgeving en haar historie.

Gerealiseerd zijn o.a.: audiotours, rappende museumgidsen, gebakken lucht (gelimiteerde editie), een theatershow, museumnacht en een gebrouwen bier voor een verdwenen kunstwerk. Het museum wil zich de komende 5 jaar ook gaan richten op de landelijke collectie kunst in de openbare ruimte.

 

Organisatiestructuur


Museum voor KOR is een stichting met een bestuur bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en een algemeen lid. Voor het museum werkt een bedreven groep enthousiaste ondernemers, met allen een eigen specialisme: ICT, visuele communicatie, conceptuele kunst, kunstredactie en -educatie. Er wordt in een projectstructuur gewerkt en voor ieder project wordt een ander team samengesteld. Er is een kernteam die samen met het bestuur de kwaliteit waarborgt. Om met elkaar in contact te blijven, komen we één keer in het kwartaal bij elkaar om alle lopende en komende projecten te bespreken. Deze meetings zijn erg gezellig en inspirerend.

Wij zoeken
We zoeken een betrokken penningmeester (m/v/x), het liefst met ervaring op het gebied van fondsenwerving. Het betreft een vrijwillige, maar eervolle functie. Als onze schatbewaarder ga je alle financiële zaken van het museum regelen: zoals betalingen, facturatie en het opstellen van een jaarrekening. Het bestuur komt 4 x per jaar bij elkaar en de ureninschatting voor deze functie is 2 à 3 uur per maand. Spreekt deze functie je aan? Wij maken graag kennis met je!

Contact
Voor vragen of sollicitaties kun je contact opnemen met Bas Fontein (Creatief Directeur), tel.:
06 22 64 28 20, of mailen naar: info@museumvoorkor.nl