Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte maakt zomerprogramma bekend

Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte maakt zomerprogramma bekend

Free Walking Tours, v.a. zaterdag 1 juli, 13.00 uur, Raadhuisplein buste Willem I | Kunstroute met vergeten dranken, zaterdag 8 juli, 16.30 uur, ACEC | Kunst kijken vanuit je luie strandstoel, v.a. zondag 9 juli, 14.00 – 17.00 uur, Stadsoase

Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte (Museum voor KOR) viert de zomer en zijn collectie met nieuwe rondleidingen: Free Walking Tours, een kunstroute met vergeten dranken en kunst kijken vanuit je luie strandstoel. Het zomerprogramma begint in juli.

Free Walking Tours

Een nieuwe zomer, een nieuw programma. Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. De verandering in de organisatie heeft de weg geopend naar nieuwe mogelijkheden. Zo starten zaterdag 1 juli de allereerste Free Walking Tours in Apeldoorn. Elke vrijdag en zaterdag – alleen in de maanden juli en augustus – staat een gids om 13.00 uur klaar op het Raadhuisplein bij de buste van Willem I om bezoekers te ontvangen. Deze krijgen gratis een rondleiding door het hart van het museum. Iedereen is welkom. Laat je verrassen, verwonderen en vermaken door de verhalen die de Apeldoornse geschiedenis rijk is en de kunst die er een grote rol in speelt.

Rondleiding met vergeten dranken – Museum IPA

Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte is opgericht om vergeten kunst onder de aandacht te brengen, maar in de nieuwe kunstroute worden ook vergeten dranken uit de krochten van het geheugen gehaald. Een museumgids leidt bezoekers rond in de binnenstad van Apeldoorn langs verschillende kunstwerken en laat bij een aantal een toepasselijk vergeten drank proeven. Bijvoorbeeld een korenwijn bij de buste van Luitenant-Admiraal Van Kinsbergen. Uiteraard geeft de gids hier tekst en uitleg bij. Bovendien is er speciaal voor het museum een bier gebrouwen. De IPA is gebaseerd op een verdwenen kunstwerk, de Pylonen ven Evert Strobos. Na afloop van de rondleiding kunnen bezoekers dit bier nuttigen en per fles aanschaffen. Het startschot van de rondleidingen zal zijn tijdens de opening van de zomerexpositie bij ACEC, die het thema ‘eten en drinken’ draagt. Tevens is in een korte documentaire te zien hoe Evert Strobos het aan zijn werk opgedragen bier drinkt en vertelt over het verdwenen kunstwerk uit Apeldoorn. De rondleidingen beginnen zaterdag 8 juli vanaf 16.30 uur.

Kunst kijken vanuit je luie strandstoel i.s.m. CODA

Ook dit jaar is Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte te vinden tijdens de Stadsoase waar bezoekers komen voor bier, vertier en ontspanning. Hier speelt het museum op in door bezoekers kunst te laten kijken vanuit een luie strandstoel. Een rondleiding in de beeldentuin van CODA waarvoor je niet hoeft rond te lopen, maar slechts hoeft rond te kijken en te luisteren naar een audiotour. De strandstoelen staan klaar en museumgidsen zijn aanwezig* om uitleg te geven en een MP3-speler, koptelefoon en plattegrond te overhandigen. De Stadsoase wordt elke zondag gehouden op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant (9 juli t/m 20 augustus).

 

*Museumgidsen van Museum voor KOR zijn alleen aanwezig tijdens de Stadsoase. De audiotour, echter, is elke dag te doen. Indien er geen Stadoase is, vraag dan naar de audiotour aan de balie van CODA Museum. Daar krijg je de middelen die je nodig hebt om de tour te kunnen doen.