Museumdepot voor iedereen toegankelijk

Als eerste museum in Nederland stelt het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte hun museumdepot permanent open voor publiek. Het museum gaat renoveren, maar houdt op deze manier de kunstcollectie toegankelijk. 

 

Renovatie 

Na opening van het museum in 2015 is het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte aan vernieuwing toe. De vaste opstelling en bijbehorende publieksinformatie krijgen een flinke update. In het voorjaar van 2022 opent het museum dat je binnenstapt zodra je je voordeur uitgaat met de presentatie ‘de meest gemiddelde tentoonstelling van Nederland’. Er zijn kunstwerken te zien die eigenlijk bijzonder gewoon zijn. Voorheen had het museum een audiotour en verschillende rondleidingen beschikbaar, na de renovatie kan iedereen een eigen rondleiding samenstellen. Voor het zover is, blijft het depot voor een onbeperkt aantal bezoekers 24/7 toegankelijk. 

 

Het onzichtbare zichtbaar

Kunstwerken in de openbare ruimte die normaal gesproken gewoon te zien zijn, zijn na sluiting van het museum nog steeds te zien. Tijdens de renovatie van het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte kunnen bezoekers op eigen gelegenheid ons depot in de openbare ruimte bekijken. De museumkaart is niet geldig, er hoeft geen entree te worden betaald, de collectie is voor en van iedereen. Het depot kan ook bezocht worden onder begeleiding van een van onze ervaren museumgidsen. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

De meest gemiddelde tentoonstelling van Nederland

De nieuwe tentoonstelling is vanaf het voorjaar van 2022 open voor publiek.