Binnenkort nieuw in onze kunstcollectie: een Fontein in de Prinsengang

Het mooie van komkommertijd is dat echt nieuws opvalt. En wij hebben echt nieuws. Niet omdat het gaat over een plek in onze tentoonstelling OPEN en zeker niet omdat het gaat over een van onze KORlega’s. Of misschien ook wel. Onze eigen Bas Fontein pakt namelijk de Prinsengang aan!

De Prinsengang is de smalste steeg van Apeldoorn en zit tussen de Albert Heijn en Café het Oude Huis aan de Deventerstraat. Nooit geweten of gezien? Je bent niet de enige. Deze steeg zit zelfs zo goed verborgen dat de overgrootvader van onze koning Willem-Alexander, prins Hendrik, deze gebruikte als sluiproute naar zijn favoriete kroeg. En wat daar allemaal gebeurde … Laten we zeggen dat hij er niet alleen kwam voor de borreltjes.

Bas Fontein, die naast KOR-redacteur en -curator ook conceptueel kunstenaar is, houdt wel van dit soort smeuïge verhalen. En tegelijkertijd is het een stukje Apeldoornse historie die hij wil overdragen. Hoe? Dat verklap ik nog niet, maar ik durf te wedden: als looproute wordt de Prinsengang een stuk verleidelijker.

Het kunstwerk wordt onthuld op de derde dinsdag van september. Inderdaad, op Prinsjesdag.* Waarom Bas dit kunstproject mag doen, lees je
hier.

 

*RECTIFICATIE: Het kunstwerk ‘Prinsengang in de Prinsengang’ wordt onthuld op 6 januari 2016 (Driekoningen).